Bakken, roosteren of lekker op de barbecue
Ben jij een liefhebber van zoete aardappels? Je kunt er eindeloos mee variëren: koken, bakken of lekker roosteren in de oven of op de barbecue. We hebben vijf lekkere recepten met zoete aardappel voor je op een rij gezet. Hoewel de zoete aardappel een aardappel wordt genoemd, is het een knolgewas.
Salade met zoete aardappel
Eten in een kom - ook wel een foodbowl genoemd - in plaats van een bord is makkelijk én relaxed. Een volledige maaltijd uit een kom is altijd een combinatie van sla, verschillende soorten groenten, een graanproduct, noten of zaden, en een eiwitbron (ei, vlees, kip, vis of peulvruchten). Het wordt ook wel een poké bowl genoemd, naar de Hawaiiaanse oorsprong. Probeer deze salade met zoete aardappel eens uit.
Tarte tatin van zoete aardappel
Een tarte tatin wordt meestal met appel gemaakt, maar kan ook prima met zoete aardappel. Dit recept kun je met chorizo maken of - als je liever een vegetarische variant - maakt met walnoten.
Gevulde zoete aardappel
Wist je dat een pluspunt van zoete aardappelen is dat - ondaks de vele koolhydraten - je bloedsuikerspiegel minder hard stijgt dan wanneer je aardappelen eet? Een groot deel van de koolhydraten die in zoete aardappelen zitten bestaat namelijk uit inuline. Dat verteert langzamer dan zetmeel. Zo hou je langer een vol gevoel. Probeer dit recept eens voor gevulde zoete aardappel!
Linzensoep
Van welke groente kun je nu geen soep maken? Dus ook van zoete aardappel! Maak deze variant van linzensoep eens: soep van rode linzen, zoete aardappel en sinaasappel. Of deze: curried zoete aardappelsoep.
Pizzabodem
Niet alleen van brocolli of bloemkool kun je een pizzabodem maken. Dit kan ook heel goed van zoete aardappel! Dit recept komt uit het kookboek Zoete aardappel van Colette Dike.