Zout eten maakt vrolijk

Getty Images

IOWA - Wetenschappers suggereren dat zout werkt als een natuurlijk antidepressivum. Volgens hen is dat een van de redenen waarom we zout blijven eten, terwijl we weten dat het niet goed voor ons is.

De onderzoekers van de University of Iowa hebben hierover gepubliceerd in Psychology and Behavior.

Ratten
Na testen op ratten ontdekten de onderzoekers dat de ratten zich anders gingen gedragen als ze minder zout kregen. Activiteiten die ze eerst wel leuk vonden, gingen ze mijden. Volgens de onderzoekers toont dit aan dat een tekort aan zout dezelfde symptomen opwekt als bij een depressie. 

Gezondheidsklachten
Dagelijks hebben volwassenen maar weinig zout nodig. De meeste volwassenen blijken veel meer te nemen dan nodig is. Vaak zonder dat ze dit weten, omdat het in heel veel voedingsproducten verwerkt zit.

Bij een teveel aan zout kunnen er gezondheidsklachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld een hoge bloeddruk.

Auteur 
Bron 
  • BBC