Getty Images
BAARN - In broodjes met filet americain blijken vaak te veel bacteriën te zitten.
Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde onderzocht twintig broodjes en ontdekte dat in 30 procent veel meer bacteriën zitten dan is toegestaan.
Varkensvlees
Ook bleek dat 20 procent van de filet americain niet alleen uit rundvlees bestaat, maar ook ten dele uit varkensvlees. Dat is niet toegestaan als ingrediënt, omdat rauw varkensvlees een risico vormt voor de gezondheid. Alleen rauw paarden- en rundvlees mogen als ingrediënten worden gebruikt.
Varkensvlees
Ook bleek dat 20 procent van de filet americain niet alleen uit rundvlees bestaat, maar ook ten dele uit varkensvlees. Dat is niet toegestaan als ingrediënt, omdat rauw varkensvlees een risico vormt voor de gezondheid. Alleen rauw paarden- en rundvlees mogen als ingrediënten worden gebruikt.
De programmamakers testten 20 broodjes bij onderzoeksinstituut TNO. De broodjes filet americain werden gehaald bij broodjeszaken, cafetaria's, slagerijen, broodjeszaken en pompstations uit verschillende delen van het land.
Zes van de 20 broodjes (30 procent) bleken een hoeveelheid bacteriën te bevatten die hoger ligt dan de toegestane norm van 1 miljoen bacteriën per gram.
De aflevering van de Keuringsdienst van Waarde is vanavond te zien op Nederland 3.