Getty Images
BAARN - Bij het eten van rauwe groente bestaat een grotere kans op ziektekiemen, maar tegelijkertijd is de kans op obesitas of een beroerte lager. Communiceer zowel positieve als negatieve aspecten van voedsel, zo luidt de boodschap van het LEI.
Volgens het Landbouw Economisch Instituut (LEI) zou de overheid in één boodschap zowel de positieve als negatieve kanten van de gezondheid, voedselveiligheid en duurzaamheid van voedsel dienen te benadrukken.
‘Voedselproducten kunnen tegelijk positief als negatief scoren op punten die voor de samenleving belangrijk zijn’, zo staat in het rapport: ‘Overheidscommunicatie over voedsel; de kracht van de tweeledige boodschap’.
‘Voedselproducten kunnen tegelijk positief als negatief scoren op punten die voor de samenleving belangrijk zijn’, zo staat in het rapport: ‘Overheidscommunicatie over voedsel; de kracht van de tweeledige boodschap’.
Bron
- Landbouw Economisch Instituut (LEI)