Getty Images
Dit recept komt uit het Daily Dinner kookboek van Nina en Elisa van het blog Chickslovefood.com. Een lekker en eenvoudig te maken voorgerecht en toch staat er wat prachtigs op tafel. Gemaakt met slechts vijf ingrediënten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
40 minuten
Ingrediënten
- 100 gram zwarte rijst
- 1 pastinaak
- 200 gram grote grijze garnalen
- 4 eetlepels Japanse mayonaise
- 100 gram zeekraal
Bereiding
En zo doe je het:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet een flinke laag olie in de pan en laat warm worden tot 180 graden. De olie is warm genoeg als het flink gaat sissen als je een stukje pastinaak in doet. Heb je een frituurpan? Gebruik die dan.
- Rasp met een dunschiller de pastinaak schoon en vervolgens in de lengte in lange slierten.
- Doe een handvol pastinaakreepjes in de olie, bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren en haal ze er dan weer direct uit met een schuimspaan. Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord en herhaal met de overige pastinaak.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de zeekraal en een flinke snuf zout in zo'n 5 minuten tot ze mooi roze zijn.
- Giet het water van de rijst af en schep de helft in een kookring.
- Smeer daaroverheen een flinke laag mayonaise, gevolgd door een laag zeekraal en een flinke pluk pastinaak.
- Leg de garnalen eromheen en serveren maar.