Getty Images
Sportfood to go: voor in je lunchbox
Aantal personen
2
Bereidingsduur
45 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zwarte quinoa
- 5 deciliter groentebouillon
- 50 gram broccoliroosjes
- Peper en zout
- 80 gram kippenvlees
- 50 gram komkommer
- 1 tomaat
- 1 handvol Thais basilicum
- 50 gram pijnboompitten (geroosterd)
- 1 theelepel olijfolie
Bereiding
- Gaar de quinoa in de groentebouillon en giet af. Laat afkoelen.
- Was de broccoli en blancheer de roosjes in kokend gezouten water. Spoel onder koud stromend water af.
- Snijd het vlees in reepjes en bak deze even; kruid met peper en zout.
- Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en snipper het basilicum.
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Vervang de quinoa gerust door andere koolhydraatbronnen, zoals rijst of pasta. Voeg niet meer vlees toe, anders wordt het te zwaar verteerbaar, en pas uiteraard de portie aan aan je behoefte.
Dit recept komt uit Het sportkookboek voor jongeren.
Voedingswaarden
Energie
563kcal
Eiwit
22 gram
Koolhydraten
62 gram
Vet
28 gram