Getty Images
De burger maak je eenvoudig zelf van bonen, havermout en kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- 3 eetlepels havermout
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- peper
- 150 gram mais, diepvries
- 1 tomaat
- 125 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
- 1 bosui
- 3 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
- limoensap
- 2 volkoren bolletjes
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en doe ze in een kom.
- Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
- Voeg de bonen, de havermout, het lijnzaad, het komijnzaad, het paprikapoeder en peper toe.
- Meng het bonenmengsel en knijp de bonen daarbij fijn.
- Vorm er twee burgers van en laat ze afgedekt even rusten in de koelkast.
- Kook de maïs volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
- Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
- Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
- Was de bosui en snijd hem in dunne ringen.
- Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
- Meng de maïs, de tomaat, de paprika, de bosui en de koriander in een kom.
- Voeg als dressing een eetlepel olie en een eetlepel limoensap toe.
- Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten 2 minuten.
- Snijd de bolletjes open en beleg met de burger en de salade.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum