Getty Images
Een erwtensoep smaakt ook heerlijk in de zomer.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 150 gram broccoli
- 2 tomaten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram doperwten (diepvries of verse)
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ klein bruin stokbrood
- 1 teentje knoflook
- Peper
- 3 eieren
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in 5 minuten in wat water gaar.
- Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.
- Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig en pers de knoflook er boven uit.
- Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en 500 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.
- Pel de eieren, hak ze grof en schep dit op de soep. Geef er het brood bij.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum