Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram aardbeien, frambozen, bessen
- ½ citroen
- 2 eetlepels suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 1 dl rood druivensap of fruitdrank
- 1 eetlepel limonadesiroop (cassis of bosvruchten)
Bereiding
- Maak het fruit schoon. Houd 2 trosjes bessen of ander fruit achter voor garnering. Ris de rest van de bessen en snijd grote aardbeien in vieren. Was de halve citroen. Rasp wat van de schil en pers de halve citroen uit. Meng citroenschil, -sap en de suiker door het fruit en laat dit even staan.
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
- Breng het druivensap aan de kook.
- Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het druivensap. Roer er de limonadesiroop door. Laat het sap afkoelen en wat lobbig worden.
- Bestrijk een schaal dun met een beetje olie.
- Meng het fruit door het druivensap en doe dit in de schaal. Laat de pudding op een koele plaats in 2 uur opstijven.
- Stort de pudding op een schaal en garneer met het achtergehouden fruit. Houd eventueel de schaal met de pudding een paar tellen in een bak met heet water, dan glijdt de pudding er zo uit.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
20 milligram