Zomerbietjes met anijs

Getty Images

Rode bietjes zijn ook lekker in een lunchsalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram gare rode bietjes
  • ½ sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 1 eetlepel azijn
  • ½ theelepel anijszaadjes
  • Peper
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel er af. Snijd de bietjes in dunne parten. 
  2. Snijd het stukje sjalot heel klein. 
  3. Meng de sjalot, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
  4. Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes. 
  5. Voeg eventueel nog wat azijn toe. Zet de salade even apart.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper.
  8. Bak het vlees in de hete margarine in 6-8 minuten gaar en bruin.
  9. Neem het vlees uit de pan. 
  10. Schenk 50 ml water in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los van de panbodem.
  11. Geef de aardappelen, schnitzels en de jus bij de bietjes.

Ingrediënten over?

Sjalot:
Verpak een halve sjalot in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
500 milligram
Auteur