Getty Images
Rode bietjes zijn ook lekker in een lunchsalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram gare rode bietjes
- ½ sjalotje
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel azijn
- ½ theelepel anijszaadjes
- Peper
- 6 aardappelen
- 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel er af. Snijd de bietjes in dunne parten.
- Snijd het stukje sjalot heel klein.
- Meng de sjalot, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
- Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes.
- Voeg eventueel nog wat azijn toe. Zet de salade even apart.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de schnitzels met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan.
- Schenk 50 ml water in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los van de panbodem.
- Geef de aardappelen, schnitzels en de jus bij de bietjes.
Ingrediënten over?
Sjalot:
Verpak een halve sjalot in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
500 milligram