Getty Images
Heerlijk groentestoofpotje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 2 tomaten
- 1 kleine ui
- 1½ eetlepel olie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 kruidnagels
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
- Kook de bleekselderij 10 minuten in weinig water.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
- Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
- Schep de stukken bleekselderij er door en stoof het geheel verder gaar.
- Verwijder voor het serveren de kruidnagelen.
Menusuggestie
Lekker met een schnitzel en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 dunne ongepaneerde schnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram