Lekkerder dan welk diepvriespak rösti ook
Harold Pereira
Je kunt natuurlijk één grote aardappelkoek maken, maar in minivorm zijn ze zo prettig snel klaar. Met zelfgeraspte aardappels is het resultaat altijd lekkerder dan welk diepvriespak rösti ook.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 600 g vastkokende aardappels
- 2 knoflooktenen
- 1 handje platte peterselie
- zout & peper uit de molen
- flinke scheut zonnebloemolie
Bereiding
- Schil de aardappels, was ze en rasp ze met een grove rasp in sliertjes boven een kom.
- Pers de knoflookteen uit en hak de peterselie fijn.
- Schep samen met 1 flinke tl zout en versgemalen peper goed door de aardappelsliertjes.
- Ontstaat er vocht in de kom? Dep de boel dan droog tussen dubbele vellen keukenpapier of in een schone theedoek.
- Laat een laag olie in een grote koekenpan flink heet worden.
- Schep iets van elkaar bergjes aardappel (± de helft van de kom) in de pan.
- Duw ze iets plat met een spatel.
- Bak ze ± 3 minuten per kant op niet al te hoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn, maar vanbinnen nog een tikje smeuïg.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bakt.
Dit recept komt uit het kookboek Het grote zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten (alias Koken met Karin). Karin is culinair journalist en auteur van diverse kookboeken, waarvan de Zónder pakjes & zakjes-boeken het bekendst zijn. Ze schrijft wekelijks in Trouw en op www.kokenmetkarin.nl.
Bron
- Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek van Karin Luiten