Zeevruchtencocktail

Getty Images

Met mosselen, inktvis en garnalen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram peultjes
  • 4 artisjokhartjes (blik of pot)
  • Citroenschil + sap
  • 1 eetlepel olie
  • 5 sprieten bieslook
  • 150 gram gare zeevruchten (mosselen, inktvis, garnalen)

Bereiding

  1. Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
  2. Snijd de artisjokhartjes in stukjes.
  3. Maak een dressing van wat geraspte citroenschil, citroensap, de olie, peper en klein geknipte bieslook.
  4. Meng de peultjes, stukjes artisjok en de dressing door de zeevruchten en verdeel dit over 2 glazen coupes.

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum