Zandkoekjes vrij van ei, melk en gluten

Getty Images
Aantal personen 
12
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstemeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram margarine

Bereiding

  1. Doe de meelsoorten met de basterdsuiker en de margarine in een kom.
  2. Snijd de margarine met 2 messen in kleine stukjes. Kneed er snel een samenhangend deeg van of laat het deeg in de keukenmachine kneden.
  3. Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal een ½ uur opstijven.
  4. Warm de oven voor op 175° C.
  5. Rol het deeg op een met rijstebloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap van ca. ½ cm dik.
  6. Steek er met een uitsteekvormpje of een glas figuurtjes of rondjes uit.
  7. Leg de koekjes op de bakplaat.
  8. Kneed van de resten een bal en rol dit weer uit. Steek er koekjes uit. Maak zo het deeg op.
  9. Bak de koekjes in het midden van de hete oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
  10. Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze op het aanrecht afkoelen.
  11. Verwerk het deeg tot een deegbodem of koekjes.

Menusuggestie

Gebruik het deeg voor een taartbodem met een diameter van 22-24 cm.
Meng 50 gram gemalen noten door het deeg
Bestrijk de afgekoelde koekjes met glazuur

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
100 milligram
Auteur