Zalmpakketjes uit de oven

zalmpakketjes
PuurGezond

Deze zalmpakketjes zijn eenvoudig te bereiden, zo klaar en superlekker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Paar takjes verse tijm
  • Paar ­­takjes verse oregano
  • 1 limoen
  • 2 moten zalm

Bereiding

Snij de courgette in halve plakjes, de paprika en zoete aardappelen in blokjes en de ui in snippers. Meng dit met 1 eetlepel ­olijfolie en een paar takjes tijm en oregano en schep er wat zout en peper door. Knip 4 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 cm. Leg 2 vellen op elkaar zodat je 2 stevige pakketjes kunt maken. Verdeel de groenten over de aluminiumfolie en vouw de folie aan de randen omhoog, zodat 2 bakjes ontstaan. Besprenkel de groenten met 1 eetlepel limoensap. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper, leg ze op de groenten en besprenkel ze met de rest van de olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Verdeel er nog wat verse kruiden over en vouw de aluminiumfolie dicht over de zalm. Leg de ­zalmpakketjes in een hete oven (200 °C) en gaar ze in 20 tot 25 minuten. Weer om te barbecueën? Leg de zalmpakketjes op de hete barbecue. In 15 tot 20 minuten zijn ze gaar.

Tip

Lekker bij de ­zalmpakketjes: wat kruiden­boter of ­knoflooksaus.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine