Deze zalmpakketjes zijn eenvoudig te bereiden, zo klaar en superlekker!
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 kleine zoete aardappelen
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- Paar takjes verse tijm
- Paar takjes verse oregano
- 1 limoen
- 2 moten zalm
Bereiding
Snij de courgette in halve plakjes, de paprika en zoete aardappelen in blokjes en de ui in snippers. Meng dit met 1 eetlepel olijfolie en een paar takjes tijm en oregano en schep er wat zout en peper door. Knip 4 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 cm. Leg 2 vellen op elkaar zodat je 2 stevige pakketjes kunt maken. Verdeel de groenten over de aluminiumfolie en vouw de folie aan de randen omhoog, zodat 2 bakjes ontstaan. Besprenkel de groenten met 1 eetlepel limoensap. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper, leg ze op de groenten en besprenkel ze met de rest van de olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Verdeel er nog wat verse kruiden over en vouw de aluminiumfolie dicht over de zalm. Leg de zalmpakketjes in een hete oven (200 °C) en gaar ze in 20 tot 25 minuten. Weer om te barbecueën? Leg de zalmpakketjes op de hete barbecue. In 15 tot 20 minuten zijn ze gaar.
Tip
Lekker bij de zalmpakketjes: wat kruidenboter of knoflooksaus.
- Plus Magazine