Yoghurt met frambozencompote

Getty Images

Zomertoetje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 1 doosje (125 g) frambozen
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • 2 dl magere Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Schil het stuk appel en snijd het in stukjes.
  2. Was de frambozen.
  3. Houd een paar achter voor garnering.
  4. Breng de blokjes appel met 2 eetlepels water en de basterdsuiker aan de kook.
  5. Laat de appelblokjes zacht worden.
  6. Voeg de frambozen toe en warm ze 1 minuut mee.
  7. Laat de compote afkoelen.
  8. Verdeel de yoghurt over 2 glazen coupes en schep de compote er over. Garneer met de achtergehouden frambozen.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
190 milligram
Auteur