Getty Images
Een glutenvrije taart
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- Vloeibare margarine
- 300 gram gepelde hazelnoten
- 300 gram wortelen
- 4 eieren
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 60 gram boekweitmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 150 gram poedersuiker
- 2-3 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding
Voor 12 punten:
- Bestrijk de springvorm dun met margarine en bestrooi hem met boekweitmeel.
- Maal de hazelnoten fijn.
- Maak de wortelen schoon en rasp ze fijn.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop de eidooiers met de basterdsuiker, de vanillesuiker en de geraspte sinaasappelschil wit en schuimig.
- Klop er het boekweitmeel met het bakpoeder en de koekkruiden door.
- Voeg de gemalen hazelnoten en de geraspte wortelen toe.
- Spatel dit zo luchtig mogelijk door de eiwitten.
- Doe de massa in de springvorm.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.
- Laat de taart enigszins afkoelen en verwijder de vorm.
- Snijd de afgekoelde taart horizontaal in 2 plakken.
- Bestrijk de onderste helft met abrikozenjam.
- Leg de bovenste helft er weer op.
- Maak glazuur van poedersuiker en sinaasappelsap of roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.
- Garneer eventueel met marsepeinen worteltjes.
Voedingswaarden
Energie
365kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
3 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum