Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- Stukje ui
- 250 gram wortelen
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 dl wortelsap
- ½ dl sinaasappelsap
- 50 gram garnalen
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met de komijn en wat peper.
- Voeg de wortelen toe met het wortelsap en stoof dit in 5 minuten gaar.
- Houd een paar plakjes wortel achter voor garnering en pureer de rest met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm het weer en roer er het sinaasappelsap door.
- Verdeel de soep over 2 borden en schep er de plakjes wortel en de garnalen op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
750 milligram