Getty Images
Ben jij ook zo gek op worteltaart? Deze plantaardige wortelcake is lekker en verantwoord!
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 el gebroken lijnzaad
- 5 el water
- 200 g wortel, geraspt
- 230 g speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 ½ tl kaneel
- ½ gember
- ¼ tl nootmuskaat
- 120 ml havermelk
- 80 ml plantaardige yoghurt
- 3 el agavesiroop
- 75 g kokosbloesemsuiker
- 1 tl vanille
- ½ tl appelazijn
- 100 g rozijnen
- een flinke hand pecannoten, gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng 2 eetlepels gebroken lijnzaad met 5 eetlepels water en zet dit even aan de kant.
- Meng de speltmeel, het bakpoeder, de baksoda, kaneel, gember en nootmuskaat in een kom.
- In een grotere kom meng je de havermelk, plantaardige yoghurt, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, vanille en appelazijn.
- Voeg de droge ingrediënten en het lijnzaadmengsel toe aan de grote kom en roer goed.
- Schep de geraspte wortel, rozijnen en de gehakte pecannoten door het beslag.
- Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier.
- Schep het cakemengsel in de vorm en bak deze voor 35-40 minuten in de oven.
- De cake is klaar als een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Serveer eventueel met frosting.
Dit recept is afkomstig van Plantbasedbrekkie.