Witte bonensoep met geitenkaasbroodje

witte bonensoep
Getty Images

Een recept met witte bonen zorgt voor je wekelijkse portie peulvruchten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • 1 bruin ciabattabrood
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • handje basilicum

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en halveer de tomaatjes.
  2. Laat de witte bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze af.
  3. Fruit de prei met de kerrie in een soeppan in de hete olie zacht.
  4. Voeg 250 ml water, het stukje bouillontablet, de tomaatjes, de tuinbonen en de witte bonen toe en breng dit aan de kook. Kook dit 10 minuten.
  5. Snijd het ciabattabrood horizontaal door. Beleg het brood met de verkruimelde geitenkaas.
  6. Rooster het brood in een contactgrill, onder een hete grill of in een grillpan lichtbruin. Verdeel de gewassen basilicum erover.
  7. Snijd het brood in 4 schuine stukken en geef ze warm bij de soep.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik geitenkaas in een quinoasalade.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1900 milligram
Auteur