Getty Images
Een recept met witte bonen zorgt voor je wekelijkse portie peulvruchten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 prei
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 200 gram diepvries tuinbonen
- 1 bruin ciabattabrood
- 50 gram zachte geitenkaas
- handje basilicum
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en halveer de tomaatjes.
- Laat de witte bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze af.
- Fruit de prei met de kerrie in een soeppan in de hete olie zacht.
- Voeg 250 ml water, het stukje bouillontablet, de tomaatjes, de tuinbonen en de witte bonen toe en breng dit aan de kook. Kook dit 10 minuten.
- Snijd het ciabattabrood horizontaal door. Beleg het brood met de verkruimelde geitenkaas.
- Rooster het brood in een contactgrill, onder een hete grill of in een grillpan lichtbruin. Verdeel de gewassen basilicum erover.
- Snijd het brood in 4 schuine stukken en geef ze warm bij de soep.
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik geitenkaas in een quinoasalade.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1900 milligram