Getty Images
Oer-Hollandse klassieker
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 koolrabi of meiraapje
- 1 dunne winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 dl rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel provencaalse kruiden
- 1 groot blik of pot witte bonen
- 4 takjes peterselie
Bereiding
1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
2. Schil de koolrabi dun en snijd het in blokjes.
3. Snijd de wortel in plakjes.
4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
5. Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de wijn, de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden toe en stoof het geheel 5 minuten.
6. Laat de witte bonen uitlekken.
7. Schep de witte bonen er door en warm het gerecht goed door.
8. Was de peterselie en knip het kruid klein. Meng de peterselie door de bonen.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1540 milligram
Bron
- Voedingscentrum