Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 doorregen varkensvlees
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram rijpe tomaten
- 2 eetlepels olie
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 eetlepel jalepenopepers
- 1 klein blik grote witte bonen
- 6 takjes koriander
- 1 limoen
- 4 theelepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukken.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de Jalapeñopepers en de stukken tomaat toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
- Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Snijd de limoen in partjes.
- Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
970 milligram
Bron
- Voedingscentrum