Witlofsalade met granaatappelpitjes

Getty Images

Fris en snel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Azijn of citroensap
  • 3 struikjes witlof (ca. 400 gram)
  • 50 gram granaatappelpitjes (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, azijn en peper.
  3. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in repen. Meng er de bosui, de dressing en de granaatappelpitjes door.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum