Getty Images
Een heerlijke volle pot
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram mager rookspek
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram aardappelen
- 250 gram koolraap
- 1 winterwortel
- 1 dunne prei
- 1 klein hamlapje (150 gram)
- 1 sinaasappel
- 2 dl bouillon
- tijm
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Snijd het rookspek in smalle reepjes. Bak het rookspek in de margarine in een braadpan langzaam bruin.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokken.
- Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in reepjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
- Snijd het hamlapje in blokjes en bak het met het spek mee bruin.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Voeg de aardappelen en de groente, wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de bouillon en wat tijm toe aan het vlees en stoof het geheel in 15 minuten gaar.
- Maak het gerecht op smaak met wat mosterd.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum