Winterse bonensoep

Getty Images

Dit bonengerecht staat vliegensvlug op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • Stuk knolselderij (ca. 200 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram gemengde groente uit de diepvries 1 klein blik of kleine pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • (gerookt) paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
  2. Verwarm de margarine in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de tomatenpuree.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg 500 ml water toe met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook. Kook de groente gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg de diepvriesgroente en de bruine bonen toe en kook de soep nog een paar minuten.
  6. Maak de soep op smaak met paprikapoeder.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
2 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur