Getty Images
Dit bonengerecht staat vliegensvlug op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- Stuk knolselderij (ca. 200 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 200 gram gemengde groente uit de diepvries 1 klein blik of kleine pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- (gerookt) paprikapoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
- Verwarm de margarine in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de tomatenpuree.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg 500 ml water toe met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook. Kook de groente gaar.
- Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg de diepvriesgroente en de bruine bonen toe en kook de soep nog een paar minuten.
- Maak de soep op smaak met paprikapoeder.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
2 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1600 milligram