Getty Images
Stevige kost, deze winterminestrone. Lekker, vullend en gezond.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Part pompoen
- 1 prei
- 1 winterwortel
- Stukje knolselderij
- Stukje groene kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml groentebouillon met minder zout
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 1 handje walnoten of hazelnoten
- 10 blaadjes basilicum
- 1 klein potje witte bonen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de prei in ringen, de wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
- Voeg de blokjes pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon er bij. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Rooster 1 sneetje volkorenbrood bruin en bros.
- Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove korrels.
- Rooster de rest van het brood goudbruin.
- Roer de groene kool en de uitgelekte witte bonen door de soep.
- Laat de soep nog 5 minuten koken.
- Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram