Waterzooi met kip

Getty Images

Typisch Gents gerecht met kip, groente en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kipkarbonades (bovenpoot zonder vel)
  • peper, gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ kippenbouillontablet met minder zout
  • 2 takjes rozemarijn of tijm
  • 3 aardappelen
  • 1 prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 volkoren boterhammen
  • 5 takjes peterselie

Bereiding

  1. Bestrooi de kipkarbonades met peper en paprikapoeder.
  2. Bak de kip in de hete margarine bruin. 
  3. Voeg 500 ml water met het stuk bouillontablet en de rozemarijn toe en kook de kip 10 minuten.
  4. Maak de aardappelen en de groente schoon.
  5. Snijd de aardappelen in blokjes, de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  6. Doe de aardappelen en de groente in de bouillon en kook alles in 15 minuten gaar.
  7. Rooster het brood en snijd het in repen.
  8. Was de peterselie en knip het klein. 
  9. Strooi de peterselie over de waterzooi en geef de repen brood erbij.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
900 milligram
Auteur