Getty Images
Maak koekjes van diverse vissoorten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram visfilet bijv. pangasius (diepvries of vers)
- 1 dl. (vis)bouillon met minder zout
- ½ bosui
- 1 ei
- 1 volkoren beschuit
- 2 theelepels dille (diepvries of vers)
- ± 1 theelepl citroensap
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Laat de visfilet in de bouillon tegen de kook aan gaar worden.
- Snijd het stuk bosui heel fijn.
- Klop het ei los.
- Maak de beschuit fijn.
- Verdeel de gare vis in stukjes en meng er de bosui, het losgeklopte ei, de fijngemaakte beschuit, peper, de dille en wat citroensap door.
- Maak er een stevig mengsel van. Voeg eventueel nog wat fijngemaakte beschuit toe.
- Vorm er 6 kleine koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
- Verwarm de margarine en bak hierin de viskoekjes in 10 minuten bruin en gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
400 gram broccoli
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
910 milligram
Bron
- Voedingscentrum