Viskoekjes

Getty Images

Maak koekjes van diverse vissoorten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram visfilet bijv. pangasius (diepvries of vers)
  • 1 dl. (vis)bouillon met minder zout
  • ½ bosui
  • 1 ei
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 theelepels dille (diepvries of vers)
  • ± 1 theelepl citroensap
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat de visfilet in de bouillon tegen de kook aan gaar worden.
  2. Snijd het stuk bosui heel fijn.
  3. Klop het ei los.
  4. Maak de beschuit fijn.
  5. Verdeel de gare vis in stukjes en meng er de bosui, het losgeklopte ei, de fijngemaakte beschuit, peper, de dille en wat citroensap door.
  6. Maak er een stevig mengsel van. Voeg eventueel nog wat fijngemaakte beschuit toe.
  7. Vorm er 6 kleine koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
  8. Verwarm de margarine en bak hierin de viskoekjes in 10 minuten bruin en gaar.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram broccoli
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
910 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum