Vis op z'n Vietnamees

Getty Images

Met wat ketjap, een pepertje en citroensap maak je de vis snel op smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • ½ rood pepertje
  • 200 gram visfilet van stevige vis als koolvis, kabeljauw
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  4. Hak de cashewnoten grof. 
  5. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes. 
  6. Snijd de visfilet in repen. 
  7. Bestrooi de vis met peper en wentel de repen door de bloem. 
  8. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en goudgeel.
  9. Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper mee. 
  10. Voeg de ketjap toe en maak het op smaak met een beetje citroensap. Geef de rijst en de snijbonen erbij.

Ingrediënten over?

Stukje peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur