Vis met zoete aardappel van de barbecue

Getty Images

Iedereen chefkok

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 stukjes pangasiusfilet
  • 2 plakjes rauwe ham

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de plakken aardappel in ca. 6 minuten in weinig water gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  4. Verdeel de plakken aardappel over 2 grote vellen aluminiumfolie.
  5. Verdeel er de ui, de tomaatjes en de kappertjes over.
  6. Wikkel iedere visfilet in een plakje rauwe ham en leg dit op de groente.
  7. Vouw het folie goed dicht en laat de pakketjes op de hete barbecue in 10 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met komkommer met radijs.

Hiervoor heb je nodig:   

  • ½ komkommer   
  • bos radijs   
  • azijn   
  • peterselie
     

Voedingswaarden

Energie 
360kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1880 milligram
Auteur