Vis met tapenade

Getty Images

Je maakt dit visgerecht met meervalfilet of tilapia. Makkelijk te bereiden in de magnetron.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 5 gepelde amandelen
  • 1 eetlepel tomatentapenade
  • 2 stukken meervalfilet of tilapia
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood.
  4. Hak of maal de amandelen fijn.
  5. Meng de amandel- en broodkruimels door de tapenade.
  6. Bestrooi de vis met peper en leg de stukken naast elkaar in een ovenvaste schaal. 
  7. Bestrijk de vis met het tapenademengsel.
  8. Laat de vis in de magnetron op half vermogen in 3-4 minuten gaar worden. Laat de vis nog 2 minuten nagaren.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  12. Geef de aardappelpuree en de broccoli bij de vis.

 

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur