Getty Images
De chilipepertjes zorgen voor wat pit bij de vis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (oude) bruine boterham zonder korst
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 3 gedroogde chilipepertjes
- 1 eetlepel amandelen
- 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 1 teentje knoflook
- 120 gram volkoren noedels
- 500 gram broccoli
- 2 stukken stevige visfilet (bijv. koolvis)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Week het brood in de tomatenblokjes.
- Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
- Maal de amandelen heel fijn.
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten gaar.
- Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron.
Geef de saus, de broccoli en de noedels bij de vis.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram