Lisa Dorsman
Een bananenbrood kan tegenwoordig in een kookboek eigenlijk niet meer ontbreken. Het recept, uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman, voor dit bananenbrood is vrij basic, maar een stuk vezelrijker dan de meeste recepten. Dit komt omdat er witte bonen door het beslag gaan, die je niet eens proeft! Wat ook makkelijk is aan een basic recept, is dat je er eenvoudig je eigen draai aan kunt geven. Toevoegingen die je kunt doen zijn bijvoorbeeld gehakte walnoten, stukjes chocolade of gedroogd fruit (zoals rozijnen of cranberry’s).
Aantal personen
5
Bereidingsduur
65 minuten
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 250 gram cannellinibonen (uitgelekt en afgespoeld)
- ½ theelepel vanillearoma
- 100 gram dadels zonder pit
- 250 gram volkorenmeel
- 3 eieren
- theelepels kaneel
- 150 milliliter amandelmelk
- 5 gram bakpoeder
- Plantaardige olie om in te vetten
- Ook nodig: een bakvorm, keukenmachine/hakmolen of sterke blender
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maal de banaan, de bonen, het vanillearoma en de dadels fijn in een keukenmachine of blender. Wanneer er een gladde massa ontstaan is, voeg je ook het volkorenmeel, de eieren, de kaneel, de amandelmelk en het bakpoeder toe. Meng dit tot er een glad beslag ontstaat.
- Vet de bakvorm in met wat plantaardige olie. Giet het beslag in de vorm en zet deze 60 minuten in de oven. Laat het bananenbrood afkoelen en haal het uit de vorm. Verdeel het brood in vijf porties.
Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
14 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram