Getty Images
Unieke smaakcombinatie
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1-2 venkelknollen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht circa 250 gram)
- 6 olijven zonder pit
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Bereiding
- Maak de venkelknollen schoon. Bewaar eventueel het fijne venkelgroen. Snijd de venkel in smalle repen.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de venkel toe met 2½ dl water en het stukje bouillontablet en kook de venkel in 10-15 minuten gaar. Pureer de venkel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Breng dit weer aan de kook en voeg de uitgelekte zwarte boontjes toe.
- Snijd de olijven klein en roer ze door de soep.
- Maak de soep op smaak met wat peper en geraspte sinaasappelschil.
- Garneer eventueel met klein geknipt venkelgroen.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2520 milligram
Bron
- Voedingscentrum