Getty Images
Een heerlijke mond vol
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische blokjes of reepjes
- Paprikapoeder
- 500 gram zuurkool
- 400 gram diepvries rösti
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in snippers en de champignons in plakjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de vegetarische blokjes mee bruin.
- Voeg de champignons toe en bak ze kort mee.
- Meng er de zuurkool door en warm dit even door.
- Maak het op smaak met wat paprikapoeder.
- Schep het zuurkoolmengsel in een ovenvaste schaal en verdeel er de rösti over.
- Laat de rösti in de hete oven in ca. 25 minuten bruin en knapperig bakken.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum