Vegan groene wafels met spinazie

Getty Images

Meer groente bij het ontbijt met deze hartige wafels zonder ei. Ook handig om mee te nemen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 240 gram volkoren speltmeel
  • 1 ½ eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 300 milliliter ongezoete soja- of havermelk
  • 80 milliliter olijfolie
  • 150 gram spinazie
  • 2 eetlepels geraspte vegan kaas (optioneel)
  • ½ theelepel spirulina (optioneel)
  • Hummus, groente en verse kruiden ter garnering

Bereiding

  1. Meng het meel, de bakpoeder, het zout en eventueel de spirulina in een grote kom. De spirulina zorgt voor een extra groene kleur.
  2. Pureer de melk, olijfolie en de spinazie in een blender, keukenmachine of met de staafmixer. Voeg deze toe aan de droge ingredienten. Meng hier eventueel de geraspte kaas doorheen.
  3. Laat het wafelijzer heet worden. Het beslag heeft zo de tijd om nog even te rijzen.
  4. Vet het wafelijzer in. Giet een deel van het beslag in het wafelijzer en bak deze tot de wafel gaar is. Herhaal met de rest van het beslag.
  5. Serveer warm met bijvoorbeeld hummus, wat verse tuinkruiden en/of groente, zoals rode ui, tomaat of avocado.

Hoe lang duurt het voor een wafel klaar is?

Het verschilt per wafelijzer hoe lang het duurt voor de wafels klaar zijn. Vaak zit er een lichtje op dat aangeeft wanneer het wafelijzer weer geopend kan worden. Wij hebben de Grill & More met uitneembare wafelijzers van Solis gebruikt. Hierbij duurt het zo’n zes minuten op de middelhoge stand voor de wafels klaar zijn.

Tip

Heb je 's ochtends geen tijd om deze wafels te maken? Je kunt ze ook de dag of avond van tevoren bakken. De wafels zijn koud te eten, maar het is ook mogelijk om ze nog zo'n 5-10 minuten op 175 graden verwarmen.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Auteur