Vega chili

Getty Images

Een kruidig mengsel van paprika, ui, tomaat en bonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 250 gram)
  • 1 maïskolf
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
  • Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes.
  • Was de maïskolf en kook hem in weinig water in 10 minuten gaar.
  • Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  • Bak de knoflook en de paprika mee.
  • Voeg de komijn, de kaneel, het korianderpoeder, de cayennepeper, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kidneybonen toe en warm het geheel nog een paar minuten door.
  • Serveer de chili met de rijst en de maïs.  

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur