Getty Images
Een kruidig mengsel van paprika, ui, tomaat en bonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 250 gram)
- 1 maïskolf
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes.
- Was de maïskolf en kook hem in weinig water in 10 minuten gaar.
- Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de knoflook en de paprika mee.
- Voeg de komijn, de kaneel, het korianderpoeder, de cayennepeper, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe.
- Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de kidneybonen toe en warm het geheel nog een paar minuten door.
- Serveer de chili met de rijst en de maïs.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
20 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram