Varkensvlees met olijven, spruitjes en aardappelen

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
  2. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees.
  5. Voeg 100 milliliter water, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  7. Maak de spruitjes schoon en kook ze in een bodempje water in circa 8 minuten gaar.
  8. Geef de spruitjes en de aardappelen bij het vlees.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur