Varkensvlees met champignons

Getty Images

Een klassieke combinatie van smaken waar iedereen van geniet. Kan met macaroni, maar ook lekker met aardappeltjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gesneden groene of witte kool
  • 6 jeneverbessen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kawijzaad
  • peper
  • azijn
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 mespunt geraspte citroenschil
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Pel de knoflook en snijd het klein.
  4. Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
  5. Kneus de jeneverbessen.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de jeneverbessen en het karwijzaad tot het gaat geuren.
  7. Neem de pan van het vuur en roer er wat peper en azijn door. Schep de kool erdoor.
  8. Bak de varkensvleesreepjes in de rest van de olie bruin. Strooi er wat peper over.
  9. Bak de champignons en de knoflook mee.
  10. Voeg de de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar.
  11. Geef de macaroni en de koolsalade erbij.

 

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.
Prik voor een beetje citroensap een gaatje in de citroen en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum