Getty Images
Zo simpel, zo smakelijk
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 8-10 kerstomaatjes
- 8 blaadjes basilicum
- 1 dl tomatensap
- citroensap
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 1/2 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
1. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
2. Was de tomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes.
3. Knip de basilicum klein.
4. Roer de stukjes tomaat, de sjalot en de basilicum door het tomatensap en maak het pittig op smaak met peper en wat citroensap.
5. Bestrooi de varkensschnitzels met peper en bak het vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin. Geef de salsa er bij.
Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
500 gram witlof
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
380kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum