Getty Images
Varkensoester is een mals stukje vlees. Lekker met groene kool en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 sjalot
- 1 citroen
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 chilipepertje
- 1 kleine of 500 gram gesneden groene of savooiekool
- 2 varkensoesters
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 takjes selderij
Bereiding
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de tomatenblokjes, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje en een beetje water toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
- Maak de groene kool schoon en snijd hem in repen. Kook de kool in een bodempje water in 8 minuten gaar.
- Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein. Meng de selderij door de saus.
- Geef de kool, de aardappelen en de tomatensaus bij het vlees.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden kool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum