Varkensoester met tomatensaus

Getty Images

Varkensoester is een mals stukje vlees. Lekker met groene kool en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 chilipepertje
  • 1 kleine of 500 gram gesneden groene of savooiekool
  • 2 varkensoesters
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes selderij

Bereiding

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  4. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje en een beetje water toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  6. Maak de groene kool schoon en snijd hem in repen. Kook de kool in een bodempje water in 8 minuten gaar.
  7. Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
  8. Was de selderij en knip de blaadjes klein. Meng de selderij door de saus.
  9. Geef de kool, de aardappelen en de tomatensaus bij het vlees.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden kool:

Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum