Getty Images
Pluk de dag
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 citroen
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 chilipepertje
- 2 varkensoesters
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
- Halveer de olijven.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de tomatenblokjes met sap, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje, een beetje water en de gehalveerde olijven toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
- Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
- Geef de saus erbij.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
500 gram groene kool
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1580 milligram