Varkensoester met tomaten-olijvensaus

Getty Images

Pluk de dag

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 chilipepertje
  • 2 varkensoesters
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  3. Halveer de olijven.
  4. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes met sap, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje, een beetje water en de gehalveerde olijven toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  6. Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
  7. Geef de saus erbij.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
500 gram groene kool 
6 kleine aardappelen 

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1580 milligram
Auteur