Getty Images
Met knoflook, olijven en een uitje maak je van dit varkenshaasje iets bijzonders. Combineer het met sperziebonen aan aardappelen en je hebt een heerlijke maaltijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 1 varkenshaasje
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Halveer de olijven.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine zacht.
- Voeg 100 ml water, de tomatenblokjes, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins inkoken.
- Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Geef de saus, groente en aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Of vries de tomaten in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1100 milligram