Getty Images
Lekker met aardappelen en paksoi.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 lapjes varkensfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sinaasappelmarmelade met minder suiker
- mespunt gemberpoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Maak de paksoi schoon en snijd het in repen. Roerbak de paksoi in de hete olie in een paar minuten beetgaar.
- Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van het buitenste van de schil.
- Schil de sinaasappel dik, snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de blokjes sinaasappel kort in de achtergebleven margarine. Voeg de sinaasappelmarmelade, het gemberpoeder, het opgevangen sinaasappelsap, 100 ml water en de geraspte sinaasappelschil toe en warm dit even door.
- Warm het vlees nog even in de saus op. Geef er de paksoi en aardappelen bij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram