Vanillevla met geroerbakte cranberries

Getty Images

Een heerlijk toetje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 cranberries
  • olie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 2 dl magere vanillevla

Bereiding

  1. Was de cranberries en laat ze goed uitlekken.
  2. Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met een beetje olie en verwarm de pan.
  3. Bak de cranberries al omscheppend hierin tot ze open knappen. Schep er direct de basterdsuiker en het sinaasappelsap door en laat de cranberries afkoelen.
  4. Verdeel de vanillevla over 2 schaaltjes en schep de cranberries er op.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum