Getty Images
Een heerlijk zoetig hoofdgerecht
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram rode uien
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1-2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 eetlepels rode port
- 2 bruine pistoletjes of ½ klein bruin
- stokbrood
- 1 eetlepel maanzaad
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uien met wat peper en de komijn in 1 eetlepel olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
- Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is.
- Was de rozijnen. Roer de port en de rozijnen door de uien en laat de rozijnen in enkele minuten wat vocht opnemen. Laat de massa afkoelen.
- Snijd de pistoletjes in de lengte in 6 repen.
- Bestrijk het brood met de rest van de olie.
- Bak de repen brood in een pan met een antiaanbaklaag in 5 minuten krokant en lichtbruin. Strooi het maanzaad er over.
- Leg op 4 bordjes de maanzaadstengels en schep er wat van de uienconfiture bij.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
3 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum