Echt heel handig om op voorraad te hebben in de vriezer: groente en fruit. Het is goedkoop en makkelijk, de keuze is heel groot en je kunt altijd snel iets op tafel zetten. Zoals dit heerlijke lunchgerecht bijvoorbeeld: tuinerwtensoep met knoflooktoast.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 450 gram doperwten (diepvries)
- 600 ml groentebouillon
- 4 sneetjes volkoren zuurdesembrood
- 4 eetlepels slagroom (ongeklopt)
- tuinkers
Bereiding
Snipper de ui en 1 teen knoflook. Verhit 2 eetlepels olie en bak de snippers zachtjes 2 minuten. Voeg de doperwten toe (houd 2 eetlepels apart voor de garnering) en de bouillon en breng aan de kook. Kook het ongeveer 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper. Pers de andere teen knoflook uit boven 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de sneetjes brood met de olie en rooster ze in een broodrooster of in een droge koekenpan. Schep de soep in 4 kommen, verdeel de room erover en garneer met wat tuinkers en eventueel de doperwten. Serveer het brood erbij.
- Plus Magazine