Getty Images
Genieten van het seizoen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1-1½ kg tuinbonen
- 2 takjes munt
- 1 sjalot
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ kropje krulandijvie of little gem
Bereiding
- Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
- Snijd de munt in reepjes en de sjalot in snippers.
- Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
- Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
- Snijd de andijvie of sla in smalle repen. Meng dit door de koude tuinbonen.
Menusuggestie
Lekker met een kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram