Getty Images
Pakketje lekker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram volkoren meel
- 75 gram bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- Ca. 100 ml lauw water
- 200 gram snijbonen
- 1 kleine ui
- 1 gele paprika
- 200 gram broccoli
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 klein blikje kidneybonen
- Chilipoeder
- Tijm
Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de tortilla in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de tortilla uit de pan. en bak zo nog 3 tortilla's.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de snijbonen in smalle repen, de ui in snippers, de paprika in blokjes en de broccoli in roosjes.
- Fruit de ui in de overgebleven hete olie glazig.
- Voeg de rest van de groente toe met de tomatenblokjes. Stoof de groente in een paar minuten gaar.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
- Meng de kidneybonen door de groente en warm het geheel goed door. Maak het mengsel op smaak met chilipoeder en tijm.
- Verwarm de tortilla’s eventueel nog even in een droge koekenpan. Vul de tortilla's met het mengsel en vouw ze dicht.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram