Getty Images
Deze tonijnspies met pesto en gepofte aardappel staat in een mum van een tijd op tafel en is lief voor de portemonnee én de lijn.
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 100 gram tonijn, in 6 blokjes
- 6 cherry tomaatjes
- 75 gram courgette (6 plakken)
- Peper en zout
- scheutje citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- gepofte aardappel: 150 gram aardappel, 1 flinke of 2 kleine
- 1 eetlepel pesto
- 1 eetlepel magere yoghurt
Bereiding
Rijg voor de spiesjes de blokken tonijn, courgette en tomaat aan een stokje. Dit zullen er waarschijnlijk 2 zijn. Maak op smaak met peper, zout en citroensap. Bak deze rustig in de olijfolie totdat ze klaar zijn. Leg ondertussen de aardappels omwikkeld met aluminiumfolie in de oven. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Meng de pesto en yoghurt door elkaar heen en serveer deze bij de gepofte aardappel.
Voedingswaarden
Energie
449kcal